4. 4. 2014.

OSU!

STA JE OSU ?

OSU je besplatna ritmička igra prvenstveno napravljena za windows platforme, izasla je 2007. godine ali ovih dana stiče veliku popularnost zahvaljujući popularnim League Of Legends strimerima, kao sto su boxbox,dyrus itd. Jednostavna je za igranje i brzo se nauči, u svega 40 megabajta dobijate zagarantovanu zabavu. Cilj je skupiti što više poena u mapi, mape odnosno beatmape(beatmaps), se skidaju iz baze koja se nalazi na sajtu, baza sadrži skoro svaku iole svetski poznatu pesmu, tako da možete uzivati u vašoj omiljenoj muzici i zabaviti se sami u single ili sa prijateljima u multiplayer-u.

KAKO SE IGRA ?

U ritmu muzike koju vi izaberete, na ekranu će vam se pojavljivati tri objekta: Hitcircle, Slider ili Spiner
Kada prsten padne na ivicu kruga(hitcircle), kliknuti sa kursorom unutar tog hitcircle-a. Bele strelice vas upućuju gde se nalazi sledeći objekat.
hc
Kada prsten padne na početak slajdera, kliknuti kursorom DRŽATI i vući do kraja slajdera.
sl
sl2
Kada se na ekranu pojavi spiner, držati klik i vrteti kursor što je brže moguce oko centra spinera, broj na dnu ekrana pokazuje brzinu kojom vrtite.
spiner
Umesto klika na mišu možete koristiti dugmiće ''Z" i "X" na tastaturi, što i većina profesionalnih igrača koristi.

RANKING

Na kraju svakog igranja mape, prikazace vam se statistika sa podatcima o vašem ranku u toj mapi, vašem globalnom ranku, broj sakupljenih poena do sad itd. A na vašem web profilu možete videti i nacionalni rank:
44)
(npr. 4596. u svetu, 2. u Srbiji)
Takodje postoji i ranking država, koji se računa kao zbir poena svih igrača u toj državi. Iz regiona najbolji rank zauzima Srbija, Hrvatska a malo iza nas je i Bosna.
ss (2013-11-06 at 07.40.18)

OSTALE INFORMACIJE

Ukoliko se odlučite da počnete da igrate osu, link je: osu.ppy.sh
OSU ima 3.5 miliona registrovanih korisnika, a ceo balkan se približava cifri od 10 000 aktivnih igrača.
Koreanac pod nadimkom "cookiezi" poslednje 3 godine '"vlada'' ovom igricom. Njegovi fenonmenalnu preciznost i ludačku brzinu ne može niko da nadmaši. Na snimku ispod pogledajte zasto ga neki zovu Bogom ove igrice:

Нема коментара:

Постави коментар