29. 8. 2014.

Paypal - primanje novca u Srbiji

     Primanje novca preko PayPal-a za Srbiju nije moguće, ali se na internetu pojavio jedan trik da pri registraciji na PayPal-u upišete državu Sloveniju a u polje za region upišete: Srbija i novac će te moći podizati u Srbiji(što nije provereno).
     Kontaktirao sam paypal sa pitanjem kada će zvanično i legalno biti omogućeno primanje novca za Srbiju i posle dva dana, dobio sam odgovor u kome ukratko kažu da je to kompleksan proces, da im je potrebna banka koja će biti njihov predstavnik tj. partner za Srbiju i pored toga postoje poslovni rizici i neusklađenost sa zakonima te države, ali ovo poslednje bi trebalo da otpada s obzirom da je Narodna banka srbije više puta izjavila da nema pravnih prepreka za primanje novca u Srbiji preko PayPal-a.



Evo podataka koliko su čekali Bosna i Hrvatska:
HRVATSKA:  stigao: 2006. - omogućeno slanje novca: 2011;  5 godina
BOSNA:        stigao: 2007. - omogućeno slanje novca: 2011;  4 godine

PayPal je u Srbiji dostupan od 10. aprila 2013.

Odgovor PayPal-a:
PayPal is not a bank in every country so to enable the option to receive payments for a country can be a complex process. We may have to establish banking partners or setup specific agreements with a processing partner to ensure we can enable that functionality. Our business also has unique processing needs with the volume of payments that we handle and how we work with our processing partners to manage the data and accounting. There are also many other factors including business risk, demand for the service in that country, country specific laws and regulations and others. This is a general explanation as we don't disclose the specific reasons for why our service or a specific feature is not available in a country. But I hope this gives you a better idea for the complexity involved with expanding our service.

Нема коментара:

Постави коментар